pátek 31. března 2017

Novinky do mé knihovny

ACH TY NÁKUPY


Opět jsem neodolala, manžel už mě odmítá pouštět samotnou do města.
😀 


Tentokrát jsem si dovezla pět krásek do své nové knihovny.



GRIŠA

Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty… 



VADNÁ

Celestine North má skvělý život. Je vzorná dcera i sestra, spolužáci i učitelé o ní mají jen dobré mínění a ona sama randí s okouzlujícím Artem Crevanem.
Ale pak se Celestine dostane do situace, ve které musí udělat zásadní rozhodnutí. Poruší pravidla a nyní čelí důsledkům svého rozhodnutí. Mohla by být obviněna, odsouzena a označena jako VADNÁ.
Ve svém dechberoucím debutu pro dospívající čtenáře líčí autorka několika bestsellerů společnost, pro kterou je na prvním místě dokonalost ve všech směrech a jakýkoli nedostatek či VADA jsou potrestány. A v této společnosti musí mladá dívka udělat rozhodnutí, které jí může stát vše... 



SELEKCE

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu.
Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit. 





JSOU SVĚTLA, KTERÁ NEVIDÍME

Marie-Laure žije se svým otcem v Paříži nedaleko Muzea přírodní historie. Její otec má na starosti tisíce zámků v budově muzea. V šesti letech Marie-Laure oslepne a otec jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti a byla schopná najít cestu domů. O šest let později Paříž obsadí nacisté a otec s dcerou prchají do opevněného městečka Saint-Malo, kde žije ve vysokém domě u moře Mariin samotářský prastrýc. Odvážejí s sebou nejspíš nejcennější a současně nejnebezpečnější klenot z muzejní sbírky. 





DREAMOLOGIE

Kdo by nechtěl potkat kluka svých snů? ...A jak se vůbec stane, že se do někoho zamilujeme?
Alice potká kluka svých snů – doslova. S Maxem toho od dětství prožili spoustu, pojí je dlouhá léta přátelství, ale i vzájemných sympatií – až na to, že vše se odehrává pouze v jejich snech. Když se pak Alice se svým otcem přestěhuje z New Yorku do Bostonu a začne chodit na novou školu, je pro ni velkým překvapením, když Maxe ve třídě potká – krásného kluka z masa a kostí. Cestu k sobě ale nenacházejí snadno. Za vším vězí dávný experiment, který jim hranici mezi realitou a snovým světem nadlouho rozostřil. Komediální příběh s laskavě potrhlými hrdiny a spoustou sympatických postav, které čtenáře donutí smát se nahlas! 






A kam je umístím. 
Do své nové knihovny.
 Zařizovali jsme nově obývací pokoj a knihovnička nesměla chybět.










Všem přeji krásný slunečný víkend.
🌞

6 komentářů:

  1. Knihu Vadná jsem četla a rozhodně stojí za to se do ní pustit.

    OdpovědětVymazat
  2. Griša, Dreamologie a Vadná bydlí i u mě :) přeji příjemné čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, však se na ně celá třesu, jen co dočtu Stín krkavce jdu na ně :).

      Vymazat
  3. Moc pěkné nové kousky :) Griša a Vadná jsou hodně povedené :) A máš nádhernou knihovničku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, však jsem si ji doma vydupala, nebyla ve finančním plánu. 😂

      Vymazat