pátek 6. ledna 2017

DÍVKA V LEDU






ANOTACE :
Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život.
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala?
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti.
Dopadne ho dříve, než udeří znovu? méně textu
"převzato z Databáze knih"
------------------------------------------------------------------ 
MŮJ NÁZOR:
Dívka v ledu je povedený detektivní kousek s prvky thrilleru mě doposud neznámého autora Roberta Bryndzy.
No né asi jenom mě, protože je to jeho první detektivní román vůbec.
První co mě zaujalo je její obálka,no není úžasná?
Jenom ,když se na ní podíváte a přečtete si


Její pootevřené rty
jakoby se chystaly promluvit
Její mrtvé tělo zamrzlé v ledu...
A není jediná.

tak ji prostě musíte mít.

Autor celý příběh zasadil do zamrzlého Londýna, kde se najde mrtvá dívka zamrzlá v ledu.Případu se ujme inspektorka Erika Fosterová a zjišťuje,že to není jediná oběť.Přes malinko pomalejší ,méně zajímavý začátek se tak dostanete ke strhujícímu vyšetřování vraždy dívky z bohatších kruhů,kde nechybí napětí a pár věcí vám vyrazí dech.
Až do samého konce opravdu nebudete tušit kdo je vrahem,toho objevíte až Vám to autor sám dovolí.A to dělá tuto detektivku tak dokonalou.To napětí až do konce.
Postavy jsou zvoleny s citem.Inspektorka Erika Fosterová je zajímavá a sympatická žena,která si prošla krušnými chvílemi,když ji zavraždili manžela.Je to schopná detektivka,která si svým vystupováním dokázala získat sympatie celého oddělení a myslím ,že si dokáže získat i čtenáře a další její příběhy budou tak perfektní jako tato kniha.


✯✯✯✯✰


Hodnotím tuto knihu na 4 hvězdičky,jednu bohužel musím ubrat za ten pomalejší začátek,který pro některé čtenáře může být odrazující.
Jinak ji mohu z celého srdce všem doporučit.Užijete si báječnou a dech beroucí jízdu Zamrzlým Londýnem.








Žádné komentáře:

Okomentovat