čtvrtek 27. dubna 2017

10 KNIŽNÍCH DNÍ

10 KNIŽNÍCH DNÍ

DEN 4
7 FILMOVÝCH VERZÍ



Po neuvěřitelně dlouhé době jsem se konečně dostala k sepsání článku na 4 den projektu, který se věnuje Sedmy filmovým verzím.



DIVERGENCE

Jako první jsem viděla film, první díl z trilogie Divergence. Úplně mě uchvátil, takže následovala koupě knih. Ježíšek tenkrát nezklamal a přinesl mi rovnou celý boxík, se všemi třemi díly.
První díl mě nadchl stejně jako film, druhý díl byl již slabší, ale to většinou bývá. Říkala jsem si počkej, trojka tě zase překvapí. A překvapila, ale nemile. Nesla se ve stejném duchu jako dvojka - pěkné, ale ...
Stejný pocit jsem měla i z druhého dílu filmu. Pěkné, ale podruhé to vidět nemusím. A úplně mě zklamal třetí díl, protože z knihy v něm bylo jen velmi málo a konec byl úplně jiný.





HRA O TRŮNY

Možná bych měla napsat bez komentáře.
Knihy jsou dokonalé a seriál luxusní, už se nemohu dočkat červnového pokračování.



LOVCI HLAV

Miluji Jo Nesba, ale toto mě bohužel neoslovilo.
Kniha ani film, mě bohužel moc nebavili.





ZLODĚJKA KNIH

Jako první jsem viděla film a byl luxusní. Následovala návštěva knihovny pro knihu a ta mě tak dostala, že jsem si jí nakonec musela pořídit i do své knihovničky.




VELKÝ GATSBY

Tady nedokážu říci co se mi líbí více. Jestli film, anebo kniha. Nejprve jsem viděla film a od té doby již asi desetkrát, protože je úžasný. Když jsem ho viděla asi potřetí, řekla jsem si kup si konečně knihu a udělala jsem velice dobře. Je dokonalá. Velice se mi líbí, že se děj moc neodlišuje. Samozřejmě jsou tam jisté odchylky, ale oproti jiným filmovým zpracováním je to zanedbatelné.





ZELENÁ MÍLE

Tady u mě převažuje film nad knihou. Film miluji a vždy roním krokodýlí slzy. Kniha už mě bavila méně, nejsem zrovna fanynka S.Kinga. Já vím, je to eso mezi spisovateli, ale já mu prostě nějak nepřišla na chuť.




SMRT KRÁSNÝCH SRNCŮ

Neměla bych zapomínat také na českou tvorbu.  Smrt krásných srnců je nezapomenutelná kniha s nezapomenutelnou atmosférou.
A musím složit poklonu hercům, že tuto atmosféru dokázali vložit i do filmu. Ikdyž film velikosti knihy nemůže dosáhnout, nemají se filmoví tvůrci vůbec za co stydět.



Tak to je mých sedm filmových verzí.
A jaké máte zkušenosti vy?
Převládají u vás knihy nebo film?

1 komentář:

  1. Deeper test regarding Funeral Hallway, in addition to in the archival places who identify practise producing the idea, shows that yesteryear are probably not this key area with the community hall though only one method. https://imgur.com/a/MMFWTVY https://imgur.com/a/Qn6HorV http://z5muim5vka.dip.jp http://rll16cmeke.dip.jp https://imgur.com/a/1MOrjWC https://imgur.com/a/736paDN https://imgur.com/a/QtR3MA1

    OdpovědětVymazat