pondělí 20. března 2017

KNIŽNÍ VÝZVA

KNIŽNÍ VÝZVA

KNÍŽKY:
24. Škola noci 11
25. Škola noci 12
26. Cinder
27. Scarlet
28. Cress
29. Winter
30. Divoká píseň


7. část - 30 knih 

Úkol: Napište drabble (útvar o sto slovech) na oblíbeného knižního hrdinu/hrdinku.


Tento úkol je pro mě zatím asi ten nejtěžší, řekla bych že téměř nesplnitelný. Skoro pokaždé, když dočtu knihu, která se mi líbila se objeví nový oblíbený hrdina, no a teď si vyberte. Jo jsem prostě přelétavá jako motýl. Vezmu to tedy matematicky a vyberu toho oblíbence o, kterém jsem četla nejvíce knih. A jsou dva. Harry Hole a Lincoln Rhyme. aAtady již z pohledu sympatií vyhrává na plné čáře HH. A proč? Protože já si vždycky více oblíbím spíš takové ty drsňáky, napůl záporné a napůl kladné hrdiny. Například v Harry Potterovi jsem nemilovala jako všichni Harryho, ale jedině Severuse Snapa. Ve Hře o trůny zase boduje Tyrion Lannister. No jasně Lord Sníh je boží, ale mě nikdy  neosloví typicky kladný hrdina, který je krásný, hodný, všechno zná a všichni ho milují. Mě se prostě více líbí ti, kteří kráčejí takříkajíc nad propastí. A to HH bezesporu vystihuje na 100%.

--------------------------------------------------

ÚKOL: Drabble o 100 slovech


Detektiv Harry je protopyp drsného chlapíka, který se snaží zatočit se zločinem po svém. Respekt k autoritám mu nic neříká. Neustále překračuje zákony a věci řeší na vlastní pěst. Do všeho se vrhá rovnýma nohama. Jeho Achylovou patou je alkohol. Hledá v něm útěchu. Někdo na nemocnou duši bere antidepresiva. Harryho lékem je bourbon Jim Beam a cigarety značky Camel. Světlým bodem  je jeho  láska Ráchel a její syn Oleg. To je můj oblíbený hrdina. Neotesaný, drsný chlapík, velký jako hora s jizvami po těle i na duši. Žádný krasavec spíše naopak, ale s velikým charisma. Harry Hole je svůj. 

--------------------------------------------------

Jak jsem se toho bála, tak jsem snad tento úkol zvládla docela obstojně a už se těším na vaše oblíbené hrdiny.


Vzhůru na další trať






3 komentáře:

  1. Ahoj, tento úkol nemůžeme přijmout, protože nejde o drabble. Útvar nemá přesně sto slov, doporučuji buď psát ve wordu a sledovat počet slov nebo existují online programy, která ti slova spočítají. :o) Až text opravíš, dej nám vědět, abychom mohly tvůj splněný úkol přidat do seznamu Meziřádkové knižní výzvy! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to já netušila. To jako musí mít přesně 100 slov? Já myslela , že musí mít sto a více. Tak já jdu opravovat. Ach jo.

      Vymazat
    2. Stačí to takto? Nebo musím smazat i to před úkolem?

      Vymazat