pátek 17. března 2017

SUBURRA

SUBURRA



SUBURRA ANEB DO ŘÍMSKÉ APOKALYPSY
ZBÝVÁ JEN SEDM DNÍ...
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

AUTOR: Carlo Bonini/Giancarlo De Cataldo
ŽÁNR: krimi
ROK VYDÁNÍ: 2017
NAKLADATEL: Omega
POČET STRAN: 394
PŘEKLAD: Petra Najmanová

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Za recenzní výtisk děkuji NAKLADATELSTVÍ OMEGA


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

„Suburra- starověká čtvrť na úpatí Římského Palatina, plná bordelů a taveren, kde se do úzkého kontaktu dostávali vznešení senátoři a lidé se špatnou pověstí. Místo setkání dvou neslučitelných světů, které svou tajemnou mocí vládne v Římě dodnes.“  


Kniha Suburra si převzala jméno právě ze Starého Říma, místa, kde se určoval běh světa a je to mu tak i v dnešní době. Ale italská mafie 21. století se dost liší od té, již známe z gangsterek z třicátých či padesátých let minulého století. Žádní vážení bossové v elegantních oblecích a kloboucích, ale navzájem si po krku jdoucí gangy.
Více na: http://avmania.e15.cz/suburra-recenze-filmu-aneb-mafie-a-korupce-v-dnesni-evrope
Suburra je příběh o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit ve Waterfront -  takové  italské Las Vegas, kterému bude vládnout podsvětí. Tento odvážný projekt má pomoci prosadit jeden zkorumpovaný politik , zapletený až po krk s podsvětím.
V podsvětí se seznámíte se třemi mocnými klany - gangy.Ten nejstarší, nejváženější a nejdéle na území Říma působící zastupuje Samuraj, který k dosažení svého cíle upřednostňuje dohodu. Pak je tu cikánský gang bez skrupulí, toužící po osobní pomstě. Poslední klan je nejmladší, vede ho Číslo 8, který ovládá předměstí Říma, zvané Ostia.
Suburra se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá nemilosrdná válka, která semele vinné i nevinné, mocné i bezmocné. A tohle všechno rozpoutá jen jedna nevinná, nepovedená aférka zkorumpovaného politika.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Kniha Suburra je mimořádně obsáhlé dílo, které ukazuje činnost a provázanost organizovaného zločinu na všech sociálních stupíncích - politiku, policii a ani církev nevyjímaje. Autoři nám tu detailně  ukazují , jak je svět prohnilý, a že stačí jen krůček a nastane hotové peklo.
Děj je velmi komplikovaný, ale pěkně a detailně propracovaný. Ze začátku sice dost chaotický a zamotaný, díky množství postav s italskými, cikánskými a albánskými jmény, které je těžké si zapamatovat. Všechny důležité postavy jsou dostatečně prokreslené a krásně si jejich charaktery dokážete přestavit, což se mi moc líbilo.
Podsvětí a brutalita patří neodmyslitelně k sobě a té se autoři rozhodně nebáli. Užijete si jí opravdu dostatek. Budete svědky vraždění, upalování, mučení a vydírání. Sex a drogy jsou zde na denním pořádku. Jo a zapomeňte na kladné hrdiny, tady je každý padouch, ať chtěně , nebo nechtěně.
Rozhodně to není odpočinkové čtení. U knihy se fakt musíte soustředit, jinak nemáte šanci se v příběhu vyznat.
Doporučila bych ji spíše mužům, kterým je tato mafiánská problematiky bližší a určitě ji lépe pochopí.
Ale neznamená to, že pro mě byla kniha zklamáním, to určitě ne. Kniha je velmi pěkně napsána a téma příběhu velice trefné a věrohodné. Úplně živě si přesně takový příběh dovedu přestavit i v našem malém českém světě, kde o korupci a chamtivost také není nouze. Myslím, že vím i skvělé typy na hlavní postavy. 😁


Pokud tedy chcete poznat současnou špínu Říma, tak si na Suburru určitě přečtěte.


Zakoupit ji můžete zde
a nebo 

Více na: http://avmania.e15.cz/suburra-recenze-filmu-aneb-mafie-a-korupce-v-dnesni-evrope



Více na: http://avmania.e15.cz/suburra-recenze-filmu-aneb-mafie-a-korupce-v-dnesni-evrope

Více na: http://avmania.e15.cz/suburra-recenze-filmu-aneb-mafie-a-korupce-v-dnesni-evropeVíce na: http://avmania.e15.cz/suburra-recenze-filmu-aneb-mafie-a-korupce-v-dnesni-evrope

Žádné komentáře:

Okomentovat