středa 18. ledna 2017

Rozbalujemeee...

Všem přeji krásnou slunečnou a mrazivou středu.
Tento týden je opět vydařený. Hned v pondělí jeden balíček s knihou a v úterý další.
Tohle mě vždycky výborně nastartuje do nového týdne.
A o co se vlastně jedná?



První balíček :    

V ŠEDÝCH TÓNECH

RUTA SEPETYS



Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Ale jednoho večera k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři.
Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně nenechat se zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky své rodině a také lásce k výtvarnému umění. I přes ohromné riziko si kreslí a zapisuje, co všechno ona a ostatní lidé okolo ní zažívají. Nejdříve kreslí, protože doufá, že se díky obrázkům a vzkazům podaří jejímu otci je najít a zachránit. Později proto, aby uchovala paměť národa a vzdala tak poctu tisícům nevinných lidí, kteří byli odsouzeni k smrti, ať už okamžité při popravách, nebo pomalejší v pracovních táborech.
Linin pohnutý příběh je plný lidské krutosti a nenávisti, ale zároveň lásky a naděje. Otázkou zůstává, zda naděje a láska dokáží udržet člověka při životě a s hlavou vztyčenou dostatečně dlouho…

TĚŠÍM SE MOOOC....😍


Druhý balíček :


BEZ ŠANCE

NEAL SHUSTERMAN



Na tuhle knížku jsem četla jen samou chválu,
tak jsem jí prostě musela mít.
No jak jinak .



Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.




No řekněte ,kdo by nechtěl mít doma tyto dvě krásky ?

Už jste četli?
Napište mi váš názor.
A já se jdu věnovat jejich obsahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat